Κοτόπουλο σαουρμά με πιλάφι

90' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για ένα βράδυ.
Την επόμενη βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25 λεπτά για τα στήθη και 45 λεπτά για τα μπούτια.

Για το πιλάφι: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον κόλιαντρο, τις σταφίδες, τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα