Κοτόπουλο σουβλάκι ανατολίτικο με flat breads

180' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια:
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το λεμόνι και το σκόρδο.
Μαρινάρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο για 3-4 ώρες και μετά τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα.
Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.

Για τις πίτες-flatbreads:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το λάδι στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γυαλίσει και να γίνει ελαστική.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε οβάλ πολύ λεπτά σχήματα που να θυμίζουν λαγάνα και τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το ζατάρ και σερβίρουμε με τα σουβλάκια.

Παρουσιάστηκε σφάλμα