Κοτόπουλο ταντούρι με πρόβειο γιαούρτι

25' δύσκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ (που να χωράει τα μπούτια κοτόπουλου Νιτσιάκος) το γιαούρτι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το ταντούρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπούτια κοτόπουλου. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο ταψί με το ελαιόλαδο, τοποθετούμε εκεί τα μαριναρισμένα μπούτια, φροντίζοντας να τα επικαλύψουμε καλά με τη μαρινάδα. Βάζουμε το σκεύος στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
Κατόπιν αποσύρουμε από το φούρνο.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και λίγο επιπλέον πρόβειο γιαούρτι, αν θέλουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Το πιάτο αυτό είναι από τις πιο δημοφιλείς ινδικές και πακιστανικές σπεσιαλιτέ. Μαγειρεύεται με γιαούρτι (το γιαούρτι μαλακώνει πολύ το κρέας και είναι μια εξαιρετική μαρινάδα) και διάφορα μπαχαρικά. Το ταντούρι είναι το όνομα του κλασικού κυλινδρικού, πήλινου φούρνου μέσα στο οποίο μαγειρεύεται παραδοσιακά. Η ιστορία της συνταγής αποδίδεται στον Kundan Lal Gujral, ο οποίος είχε ένα εστιατόριο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν στη δεκαετία του 1920. Από εκεί, ύστερα από δεκαετίες, πέρασε στην ινδική κουζίνα και έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παρουσιάστηκε σφάλμα