Κοτόπουλο teriyaki

15' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το σάκε με το μιρίν και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και τον ζωμό κοτόπουλο.
Μόλις ξαναβράσει το μείγμα, «δένουμε» τη σάλτσα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντάς το στη σάλτσα με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε λίγο λίγο, μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα «έδεσε», χωρίς να πήξει πολύ, γιατί αργότερα θα την ξαναβράσουμε.

Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε τα μπουτάκια σε κύβους, τα αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Τα περνάμε σε καλαμάκια, και τα ψήνουμε στη σχάρα που έχουμε ζεστάνει καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν δούμε ότι το κρέας παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, έτσι ώστε να προλάβει να ψηθεί εσωτερικά, χωρίς να καεί εξωτερικά. Εφόσον επιθυμούμε, μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να περνάμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα με ένα πινέλο. Σε αυτή την περίπτωση,το κοτόπουλο θα κάνει κρούστα. Σε τηγάνι που να χωράει, βάζουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. 

Μόλις η σάλτσα γλασάρει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τα σουβλάκια.

Συμβουλή Συμβουλή
Το teriyaki είναι μία από τις πιο διάσημες τεχνικές στην ιαπωνική κουζίνα, κατά την οποία τα τρόφιμα (συνήθως ψαρικά) βράζονται ή ψήνονται σε μία γλυκιά μαρινάδα από σάλτσα σόγιας. Η λέξη προέρχεται από το πρώτο συνθετικό της, teri, που σημαίνει λάμψη, η οποία δίνεται από τη ζάχαρη που περιέχεται στη σάλτσα σόγιας, και το δεύτερο συνθετικό, yaki, που αναφέρεται στη μέθοδο ψησίματος. Παραδοσιακά, είτε το ψάρι είτε το κρέας, αλείφεται ή βυθίζεται στη σάλτσα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Παρουσιάστηκε σφάλμα