Κουνέλι ψημένο σε πήλινο ταψί

210' δύσκολο
κουνέλι στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κουνέλι στο κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι από το προηγούμενο βράδυ. Κόβουμε τις κληματόβεργες και μαζί με τα καρότα τις τοποθετούμε στον πάτο ενός ταψιού, έτσι ώστε να σχηματίσουν μία σχάρα, πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουνέλι.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρασί από τη μαρινάδα στον πάτο του ταψιού.
Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι το κουνέλι. Το τοποθετούμε πάνω στις κληματόβεργες. Προσέχουμε το κουνέλι μας να μην ακουμπά πάνω στο κρασί.
Σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για τα πρώτα 30 λεπτά και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100° C για τις επόμενες 3 ώρες.

Συμβουλή Συμβουλή
Αν έχετε λαδόκολλα, τη δένετε με βρεγμένο σπάγκο. Επίσης, αν το πήλινό σας έχει καπάκι, το χρησιμοποιείτε και αυτό, κλείνοντας τις άκρες του με αλευρόκολλα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα