Κουνέλι στα κάρβουνα

45' εύκολο
κουνέλι στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες ως εξής: Αποκόβουμε τα μπροστινά και τα πίσω πόδια από τον κορμό του κουνελιού. Χωρίζουμε όλα τα πόδια σε «κοπανάκια» και μηρούς. Κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια-φέτες πάχους 4 - 5 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού.

Για το ψήσιμο:
Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Κάθε κομμάτι απαιτεί διαφορετικό χρόνο ψησίματος, αλλά και διαφορετική ένταση φωτιάς. Πρώτα ψήνουμε τα κομμάτια του κορμού, όταν η θράκα είναι ακόμα δυνατή. Ο κορμός είναι το πιο αφράτο και τρυφερό μέρος του κουνελιού, επομένως ψήνεται γρηγορότερα, αλλά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες κορμού στη σχάρα και τις ψήνουμε για 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Περίπου 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τις αλείφουμε με το μείγμα δεντρολίβανου και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και αλατίζουμε.
Μετά το ψήσιμο του κορμού κι όταν η θράκα έχει πια «κάτσει», δηλαδή έχει πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της, βάζουμε στη σχάρα όλα τα πόδια (μπροστινά και πίσω). Τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο διάστημα αυτό 5 - 6 φορές. Αλείφουμε και αυτά με το μείγμα δεντρολίβανου, περίπου 3 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη σχάρα.
Αλατίζουμε ξανά και αυτά τα κομμάτια και τα σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με μια αρωματική μουστάρδα της αρεσκείας μας (π.χ. μουστάρδα με βότανα).

Παρουσιάστηκε σφάλμα