Κυριακάτικο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

150' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Είναι Κυριακή και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε για την οικογένεια; Τότε φτιάξτε αυτό το κοτόπουλο και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι!

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
  2. Πλύνετε τις πατάτες, καθαρίστε τις από τη φλούδα τους και κόψτε τις σε ακανόνιστα κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Πλύνετε τις ντομάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες Κόψτε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Πάρτε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάστε στη βάση του τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου, τα κλωναράκια θυμαριού και δενδρολίβανου και τα φύλλα δάφνης. Ανακατέψτε με τα χέρια σας όλα τα υλικά μαζί, προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατέψτε ξανά.
  3. Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50΄-55΄, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην έχουν ψηθεί εντελώς.
  4. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο μέσα κι έξω. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και βάλτε το κοτόπουλο ανάμεσα στις πατάτες κάνοντας λίγο χώρο. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 °C και ψήστε για άλλα 45΄-55΄. Αν θέλετε να γίνει πιο τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου κάθε 20΄ αλείψτε τη με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το φαγητό να σταθεί για 20΄. Αφαιρέστε τις σκελίδες του σκόρδου και τα φύλλα δάφνης. Κατόπιν κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρετε μαζί με τις πατάτες. 
Συμβουλή Συμβουλή
Ένα κοτόπουλο γύρω στο 1-1,5 κιλό δεν θέλει παραπάνω από τον αναφερόμενο χρόνο ψησίματος, οπότε μην το ψήσετε περισσότερο γιατί θα στεγνώσει.
Παρουσιάστηκε σφάλμα