Λαχματζούν κοτόπουλο

55' δύσκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
Τοποθετούμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα παραπάνω υλικά σε μίξερ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το λάδι και ζυμώνουμε (με το γάντζο) μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ και να γίνει ελαστική (8-10 λεπτά). Αν χρειαστεί, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει (σχεδόν να διπλασιαστεί). Τη μοιράζουμε σε 7-8 μπάλες και την ξαναπλάθουμε. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Για τον κιμά:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε και πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά με τα παραπάνω υλικά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Το λαχματζούν το κάνουμε όσο καυτερό μάς αρέσει

Για το ψήσιμο:
Ανοίγουμε τη ζύμη όπως αυτή της ιταλικής πίτσας, δηλαδή λεπτή. Την απλώνουμε σε καυτό ταψί και με το χέρι μας ρίχνουμε πάνω στη ζύμη μία λεπτή στρώση κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 8-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

Συμβουλή Συμβουλή
Στην Τουρκία το σερβίρουν με λεπτοκομμένο μαρούλι. Στην Κύπρο το τρώνε με λίγο γιαούρτι.
Παρουσιάστηκε σφάλμα