Λαζάνια με γαλοπούλα με ντομάτα και μοτσαρέλα

40' εύκολο
γαλοπούλα στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τoν δυόσμο. Η σάλτσα μας θέλουμε να έχει υγρά, ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Κόβουμε τα στήθη γαλοπούλας στη μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από τη κάθε μεριά και αλατοπιπερώνουμε. Η γαλοπούλα δεν θα έχει ψηθεί εντελώς, όμως θα ψηθεί στον φούρνο.
Στρώνουμε στο ταψί τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και τοποθετούμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναστρώνουμε τη σάλτσα, την παρμεζάνα και μετά τη γαλοπούλα. Επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη στρώση.
Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και ολοκληρώνουμε με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180° C.

Συμβουλή Συμβουλή
Αν σας αρέσει καλύτερα η γεύση του, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συγκεκριμένη συνταγή με στήθος κοτόπουλου αντί γαλοπούλας.
Παρουσιάστηκε σφάλμα