Paella

20' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (ιδανικά σε παελιέρα) και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το chorizo για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το σαφράν και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε τους ζωμούς και το κρασί και όταν ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, το κοτόπουλο και τις πιπεριές και βράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και βράζουμε 2-3 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Ο καθαρισμός των μυδιών θέλει προσοχή! Τα πλένετε καλά μαζί με το κέλυφος κάτω από το νερό βρύσης, τρίβοντάς τα προσεκτικά με βουρτσάκι ή με σύρμα κουζίνας. Πιάστε γερά το μύδι με το ένα χέρι και τραβήξτε το «γένι» του με το άλλο ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Αν βρείτε μύδια που έχουν σπάσει ή έχουν ανοίξει, τα πετάτε.
Παρουσιάστηκε σφάλμα