Πιλάφι με ξηρούς καρπούς ρόδι, και σταφίδες

45' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και
προσθέτουμε τις σταφίδες με το ρούμι.
Συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κότας, αλατίζουμε και μόλις το πιλάφι αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρόδι και το μυρώνι.

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα