Σαλάτα ρόκας με κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

20' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και ελέγχουμε αν έχουν ροζέ απόχρωση στο κέντρο. Αν ναι, τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού ακριβώς τη μία επάνω στην άλλη και με ένα μεγάλο μαχαίρι τις κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ., όλες μαζί.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι απλώς να αρωματιστεί το λάδι. Πετάμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι τα κυβάκια του ψωμιού. Τα τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πιουν όλο το λάδι. Τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε ένα από τα μεσαία ράφια, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να στεγνώσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τους κολοκυθόσπορους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρουτόν, ραντίζουμε με τα 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και βάζουμε γύρω-γύρω τις λωρίδες του κοτόπουλου.

Παρουσιάστηκε σφάλμα