Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο

20' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με 100ml ελαιόλαδο για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνετε μέσα το ψωμί. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 140°C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν τα ψωμάκια. Ξεφουρνίζετε και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.

Για το dressing: Χτυπάτε στο blender το αβγό και προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο, τις αντζούγιες και σιγά σιγά ελαιόλαδο, όπως ακριβώς φτιάχνετε μαγιονέζα. Προσαρμόζετε τη γεύση με το ξίδι, το Tabasco και τη Worcestershire sauce.

Ανακατεύετε το μαρούλι με το dressing σε ένα μπολ. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε έξι μπολ. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τις βάζετε πάνω από το μαρούλι. Πασπαλίζετε τις σαλάτες με την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα κρουτόν από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.

Παρουσιάστηκε σφάλμα