Σοφρίτο με Κοτοσαλάτα

40' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα αλευρώνουμε και αλατίζουμε το κοτόπουλο  Νιτσιάκος.  Κρατάμε 1-2 κουταλιές από το αλεύρι

Σοτάρουμε το κοτόπουλο  με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και από τις 2 μεριές για 1 -2 λεπτά

Απομακρύνουμε τα κοτόπουλο  από το τηγάνι πετάμε το περίσσιο λάδι  και προσθέτουμε το σκόρδο, το μισό μαϊντανό και σοτάρουμε  για λίγα δευτερόλεπτα.   

Προσθέτουμε το αλεύρι, που έχουμε κρατήσει  και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό

Προσθέτουμε αμέσως μετά το ξύδι και το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζωμό. 

Αφού ξεκινήσει και βράζει ο ζωμός έντονα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζουμιά που έχουν βγει από το κοτόπουλο στην πιατέλα που τα έχουμε κρατήσει

Αφήνουμε το ζωμό να ελαττωθεί και να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το κοτόπουλο  πίσω στη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα

Το φαγητό μας πρέπει να έχει δέσει τώρα.  Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι. 

Σερβίρουμε αυτή τη συνταγή με τις Ιταλικές ρίζες (δηλ. είναι Ιταλική συνταγή διασκευασμένη από τους επτανήσιους) με πατάτες τηγανισμένες με ελαιόλαδο

Παρουσιάστηκε σφάλμα