Σπανάκι γιαχνί με κοτόπουλο

60' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού αλατίσουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο, ώσπου να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας στον ζωμό κοτόπουλου ή στο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε και τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η σάλτσα να «δέσει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Στην Κύπρο συνηθίζεται στο τέλος να προσθέτουν και χυμό λεμονιού.
Παρουσιάστηκε σφάλμα