Συκωτάκια πουλιών με κάρι και πουρέ μήλου

50' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε προσεχτικά τα ψιλοκομμένα ξινόμηλα με 30 ml ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ένα ή και δύο ταψιά, εάν χρειαστεί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140° C για περίπου 40 λεπτά. Πρέπει να προσέξουμε, ώστε να αφυδατωθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τα ψημένα μήλα και το βούτυρο σε μπλέντερ και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα για 5 λεπτά. Ο πουρές μας είναι έτοιμος και τον κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Πασπαλίζουμε τα συκωτάκια με το μισό κάρι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Θα χρειαστεί να κάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.
Κρατάμε τα συκωτάκια ζεστά σε σκεπασμένο πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι, όπου τα τηγανίσαμε, τον ζωμό κότας, το υπόλοιπο κάρι και το γάλα καρύδας και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Πιπερώνουμε τα συκωτάκια, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με τον πουρέ του μήλου.

Παρουσιάστηκε σφάλμα