Τηγανιά με γαλοπούλα

20' εύκολο
γαλοπούλα στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας σε δύο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνουμε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (stir-fry). Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα noodles, τη soy sauce, το sake με το μέλι και τη γλυκιά soy sauce και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ζεσταθούν σωστά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε από πάνω με τα φιστίκια.

Για τα rice noodles:

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και κρατάμε τα noodles στο ζεστό νερό για 4 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχουμε φιδέ, τον βράζουμε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνουμε. Τον κρυώνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα