Κοτόπουλο

Το διαμάντι της γαστρονομίας

Δημοφιλές και αγαπημένο ως βασικό συστατικό πολλών συνταγών το κοτόπουλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες επιλογές όπου οι καταναλωτές το εμπιστεύονται για καθημερινά αλλά και γιορτινά γεύματα. Το κρέας του κοτόπουλου, είναι μία υγιεινή επιλογή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία η οποία ταυτόχρονα, έρχεται να γεμίσει γεύση το τραπέζι, ακόμη και με πολύ απλές συνταγές.

Τί είναι όμως αυτό που κάνει το λευκό του κρέας τόσο αγαπητό και ιδανικό για πλήθος συνταγών; Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του κοτόπουλου στην ισορροπημένη διατροφή; Ποιό χαρακτηριστικό του, το καθιστά άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία και ταυτόχρονα αποτελεί ιδανικη βάση για μοντέρνες αλλά και εξωτικές συνταγες;

Το κοτόπουλο, εμπεριέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο αλλά και κάλιο. Αυτά του τα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι που το τοποθετούν ανάμεσα στα σημαντικότερα κρέατα, απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, οφείλουμε να προσθέσουμε ότι τα θρεπτικά συστατικά του, βοηθούν στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού ώστε να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις, ενώ διαθέτει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και λίγες θερμίδες.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι που του αποδίδουν βασικό ρόλο στην προσπάθεια των καταναλωτών να προσεγγίσουν την ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, η μεστή του γεύση, η εύκολη διαχείρισή του, αλλά και ο συνδυασμός του με πολλά υλικά διαφόρων κατηγοριών, το μετατρέπουν σε απόλυτο βασικό υλικό παραδοσιακών κλασικών συνταγών αλλά και άλλων που έρχονται από γαστρονομίες όλου του πλανήτη. Η αυθεντική γεύση του ελληνικού κοτόπουλου, χαρίζει ένα ταξίδι στις γαστρονομίες του κόσμου, με τα ζουμερά του κομμάτια, να αποτελούν την ιδανική πρώτη ύλη για να ετοιμάσετε αγαπημένες κλασικές συνταγές αλλά και πρωτότυπες προτάσεις.

Δείτε εδώ τον κατάλογο των προϊόντων μας