Ελληνικό stir-fry με κοτόπουλο και λαχανικά

15' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κύβους κοτόπουλου με το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα μεγάλο, βαρύ μαντεμένιο γουόκ), σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να καπνίσει. Αδειάζουμε εκεί τους λαδωμένους κύβους κοτόπουλου και τους σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις καυτερές πιπερίτσες (αν και όσες χρησιμοποιήσουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλο 1½ λεπτό περίπου, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ντοματίνια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Ρίχνουμε τη ρόκα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μία φορά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 1 λεπτό εκτός φωτιάς - με τον τρόπο αυτό η υψηλή θερμοκρασία των υλικών θα «μαγειρέψει» τη ρόκα και τα φύλλα της θα μαραθούν και θα μαλακώσουν.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, σκορπίζουμε λίγες «φλούδες» τυριού σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα