Το μαύρο κοτόπουλο είναι το πλέον καινοτόμο προϊόν πουλερικών, το οποίο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την εταιρεία Νιτσιάκος.

 

Η Νιτσιάκος εισάγει τον νεοσσό από την Γαλλία. Ο νεοσσός εκκολάπτεται στα εκκολαπτήρια της εταιρείας και στη συνέχεια πραγματοποιείται η εκτροφή των μαύρων κοτόπουλων στις φάρμες της .

 

Εκτρέφεται σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως και διατηρεί ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπερτερούν διατροφικά, των συμβατικών πουλερικών.

 

Τα µαύρα φτερά τους µε τις µπλε ανταύγειες καθιστούν αυτά τα κοτόπουλα της Αλσατίας τα πιο δημοφιλή πτηνά στη Γαλλία. Μάλιστα, πρόκειται για µία μαύρου φτερώµατος αγροτική ράτσα βραδείας ανάπτυξης µε χαρακτηριστικό γνώρισμα τον γυμνό λαιμό.

 

Η ανώτερη ποιότητα και γεύση του οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο µε το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης και αυξημένο σε κυτταρίνες.

 

Περιέχει αυξημένη πρωτεΐνη, λιγότερο νερό, λιγότερα λιπίδια, καλά επίπεδα σε ανόργανα άλατα, καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο.

 

Αυτό το καθιστά ιδανικό για την παιδική διατροφή.

 

 

Συνταγές με μαύρο κοτόπουλο