Συντήρηση κοτόπουλο - Γαλοπούλα

Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά, διατηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασίες  0 – 4 °C. Για να μπορείτε όμως να απολαύσετε τα προιόντα "Νιτσιάκος" με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο, σας συνιστούμε τα παρακάτω:

  • Βάζουμε πάντα στο καλάθι του supermarket, τελευταία τα πουλερικά που θα αγοράσουμε.
  • Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν τα αποθηκεύουμε ποτέ στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου.
  • Τα αποθηκεύουμε στο κάτω μέρος του ψυγείου μας σε θερμοκρασίες εως 4°C.
  • Εαν δεν έχουμε σκοπό να τα μαγειρέψουμε εως την ημερομηνία λήξης, είναι καλύτερα να τα καταψύχουμε αμέσως στους –18°C, στην αρχική τους συσκευασία ή μετά από κάποια ανασυσκευασία.

Τρόποι απόψυξης

  1. Απόψυξη στο Ψυγείο. Είναι ο καλύτερος τρόπος βραδείας απόψυξης
  2. Απόψυξη με Νερό. Γίνεται μόνο με κρύο νερό
  3. Απόψυξη με Μικροκύματα. Απαιτείται να μαγειρευτεί αμέσως το προϊόν