Γεμιστό κοτόπουλο

120' δύσκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και το λουκάνικο και καβουρντίζουμε καλά, ξύνοντας συνέχεια τον πάτο και μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το συκώτι, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ ή το ρούμι. Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψωμί, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1½ ώρα. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το ταψί, το βάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε.

Για τη σάλτσα:
Προσθέτουμε το κρασί στο καυτό ταψί μας και με ξύλινο κουτάλι ξεκολλάμε ό,τι έχει «πιάσει» στον πάτο του.
Μεταφέρουμε τα υγρά σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, βράζοντας μέχρι η σάλτσα να μείνει η μισή.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε νερό για να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την έξτρα γέμιση και τη σάλτσα δίπλα.

Συμβουλή Συμβουλή
Είναι πιθανόν να περισσέψει γέμιση, την οποία μπορείτε να βάλετε σε ταψάκι και να την ψήσετε για 20 λεπτά στον φούρνο.
Παρουσιάστηκε σφάλμα