Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί

90' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζουμε.
Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός), φροντίζοντας να ξαφρίζουμε τακτικά.
Αφαιρούμε τα μπουτάκια και τα κρατάμε στην άκρη, σε μία πιατέλα.
Σουρώνουμε τον ζωμό, περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι σε μπολ.
Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάχανο τουρσί και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το ρύζι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με το λάχανο, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το φαγητό για ακόμη 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν ή τον μάραθο.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180°-190°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Συμβουλή Συμβουλή
Το ρύζι χρειάζεται να έχει ψηθεί και να έχει απορροφήσει τα υγρά. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το λάχανο με το ρύζι σάς φανεί στεγνό, προσθέστε λίγο νερό. Βαζάκι λάχανο τουρσί μπορείτε να βρείτε σε σούπερ-μάρκετ και καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα