Λιβανέζικο κοτόπουλο σαουρμά με πιλάφι

40' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα μαζί και τα μαρινάρουμε για ένα βράδυ. Ψήνουμε στους 190° C για 20-25 λεπτά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αντίστοιχα, 20-25 λεπτά για τα στήθη και 45 λεπτά για τα μπούτια.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε τον κόλιαντρο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Ρίχνουμε στο φαγητό το ρόδι και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και «ξεκουράζουμε» το ρύζι για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Σκεπάστε το πιλάφι με πετσέτα και αφήστε το να σταθεί, για να γίνει αφράτο και σπυρωτό.
Παρουσιάστηκε σφάλμα