Σαλάτα του Καίσαρα

20' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και ελέγχουμε αν έχει ροζέ απόχρωση στο κέντρο. Αν ναι, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια του 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσουν.

Για το ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον μελάτο κρόκο του αυγού, τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο. Σταδιακά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα, όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα. Στο τέλος ρίχνουμε μερικές σταγόνες ξίδι, το ταμπάσκο και τη σάλτσα Worcestershire και λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά.

Για τη σαλάτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού ακριβώς τη μία επάνω στην άλλη και με ένα μεγάλο μαχαίρι τις κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ., όλες μαζί.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Πετάμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι τα κυβάκια του ψωμιού. Τα τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πιουν όλο το λάδι. Τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε ένα από τα μεσαία ράφια, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να στεγνώσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το μαρούλι και το ντρέσινγκ. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε έξι βαθιά πιάτα και προσθέτουμε τις αντσούγιες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και μοιράζουμε σε κάθε μερίδα τα κρουτόν.

Γύρω-γύρω βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα