Κοτόπουλο με χυλοπίτες

120' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μερίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και ρίχνουμε το σκόρδο, συνεχίζοντας για μισό λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε τη δάφνη και, μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε τα στήθη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μπουτάκια για 45 λεπτά ακόμη.
Περίπου 10 λεπτά πριν το κοτόπουλο μαλακώσει καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αλάτι και πιπέρι και τις μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες και πιουν τα περισσότερα υγρά, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα στήθη του κοτόπουλου και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλατοπίπερο - αν χρειάζεται - και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.

Το μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Τα μπούτια του κοτόπουλου έχουν κρέας ζουμερότερο μεν, σκληρότερο δε, και απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.
Παρουσιάστηκε σφάλμα