Κοτόπουλο σελινάτο

45' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε χοντροκομμένα τα κοτσάνια του σέλινου, το κρασί και τον ζωμό.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμισθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα σέλινου 5 λεπτά πριν από το τέλος.
Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Μόλις τα πράσα είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λιγοστό ζουμί από τα πράσα στο αβγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μυρώνια και αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου στον ατμό. Αν διαθέτουμε στο σπίτι steamer, τα βάζουμε εκεί, διαφορετικά βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι 3 δάχτυλα νερό και, μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε και τοποθετούμε ένα μικρό σουρωτήρι με τα στήθη του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε καλά και βράζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πρασοσέλινο και από πάνω το κοτόπουλο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα