Κουνέλι με πλιγούρι

90' εύκολο
κουνέλι στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε και αλατίζουμε το κουνέλι. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Αν δεν χωράει όλο το κουνέλι στην κατσαρόλα, το σοτάρουμε λίγο λίγο. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό κότας και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού και το δενδρολίβανο, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
Οταν το κουνέλι είναι έτοιμο, το αφαιρούμε ξανά και το κρατάμε στην άκρη.
Αναμειγνύουμε 1 κ.σ. αλεύρι με λίγη από τη σάλτσα, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Ξαναβάζουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Για το πλιγούρι:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να «πιει» σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε και πάλι το φαγητό μας.

Το «ξεκουράζουμε» για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε με το κουνέλι και τη σάλτσα.

Παρουσιάστηκε σφάλμα