Κοχύλια με blue cheese & ντοματίνια

40' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Το μπλε τυρί σμίγει τέλεια με τα ζουμερά ντοματίνια και κάνουν αυτό το πιάτο μοναδικό!

  1. Διαλύστε τη ζάχαρη σε ένα µεσαίο µπολ µαζί µε το γάλα και το ξίδι, ανακατεύοντας µε ένα πιρούνι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
  2. Βράστε τα κοχύλια σε µια µεγάλη κατσαρόλα, γεµάτη µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού αλατισµένο νερό σύµφωνα µε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να είναι al dente. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τα κοχύλια και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Παράλληλα ψήστε το στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος σε µια γκριλιέρα σε µέτρια φωτιά για 15΄-20΄ γυρνώντας το τακτικά µε µια τσιµπίδα για να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε το σε µικρά κυβάκια.
  4. Κόψτε τις φουντίτσες από το µπρόκολο και πλύνετέ τις καλά κάτω από τρεχούµενο νερό. Γεµίστε µια κατσαρόλα µε 4-5 φλιτζάνια τσαγιού νερό αλατίστε και αφήστε το σε δυνατή φωτιά µέχρι να κοχλάσει. Γεµίστε ένα µεγάλο µπολ µε νερό και παγάκια. Όταν κοχλάσει το νερό στην κατσαρόλα µπλανσάρετε τις φουντίτσες του µπρόκολου για 20΄΄. Βγάλτε τις µε µια τρυπητή κουτάλα, και βάλτε τις αµέσως στο µπολ µε το νερό και τα παγάκια. Αφήστε για µερικά δευτερόλεπτα και βγάλτε τις σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τις στο ίδιο µέγεθος µε τα κοχύλια.
  5. Σε ένα µεγάλο µπολ αναµείξτε µε δύο κουτάλια τα κοχύλια, το µπρόκολο, τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, το µείγµα µε το γάλα, το blue cheese κοµµένο σε µικρά κυβάκια, το κοτόπουλο Νιτσιάκος και τα µυρώνια ψιλοκοµµένα. Μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε πασπαλίζοντας µε φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να σερβίρετε με ξύσμα παρμεζάνας ή μια καλής ποιότητας κεφαλογραβιέρα που θα αναδείξει τη γεύση του πιάτου.

 

Παρουσιάστηκε σφάλμα