Κοτόπουλο με χόρτα φρικασέ

90' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

 

  1. Ρίξτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρετε τα στήθη και τα µπούτια κοτόπουλου Νιτσιάκος για 10΄ γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές µε µια τσιµπίδα µέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Ρίξτε στην κατσαρόλα τη σκελίδα του σκόρδου και το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και σοτάρετε για άλλο 1΄. Προσθέστε το κρασί και το ζωµό κότας κλείστε την κατσαρόλα µε το καπάκι της και σιγοβράστε το κοτόπουλο για 45΄.
  3. Μόλις περάσουν τα πρώτα 15΄, αφαιρέστε τα στήθη από τη κατσαρόλα µε µια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα σε ένα πιάτο στην άκρη. Στα τελευταία 10΄ του µαγειρέµατος προσθέστε τα άγρια χόρτα, αφού πρώτα τα πλύνετε καλά και τα καθαρίσετε, και αφήστε να βράσουν κι αυτά. Αν το φαγητό έχει ακόµα πολλά υγρά βγάλτε το καπάκι να εξατµιστούν.
  4. Παράλληλα σε ένα µπολ χτυπήστε τους κρόκους µε το χυµό λεµονιού µε ένα σύρµα χειρός να αφρατέψουν. Αποµακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξαναβάλτε µέσα και τα στήθη κοτόπουλου. Ρίξτε σταδιακά λίγο από το ζωµό στο αυγολέµονο ώστε να πάρουν θερµοκρασία τα αυγά και να µην κόψει.
  5. Αδειάστε το αυγολέµονο στην κατσαρόλα και προσθέστε τα µυρώνια και το µάραθο ψιλοκοµµένα, αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Ανακινήστε το σκεύος να πάει παντού το αυγολέµονο και τα µυρωδικά, µοιράστε σε πιάτα και σερβίρετε. 

Έξυπνη ιδέα: Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χορταρικά και μυρωδικά, όπως μαρούλι, αντίδια, σπανάκι, άνηθο κ.λπ. 

Συμβουλή Συμβουλή
Ρίξτε σταδιακά λίγο από το ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο γιατί αν το ρίξετε κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα θα κόψει.
Παρουσιάστηκε σφάλμα